Когато властта нарича медиите лъжци и показва среден пръст на всички

Днес, по повод поредния провален поради липса на кворум парламентарен ден , от БНР се опитаха да се свържат с депутата от “Атака” Десислав Чуколов за коментар, при което той, според водещата, отказал да се включи и между другото нарекъл медиата колективно “лъжци”.

Съвсем случайно, докато пишех този пост и преглеждах новините от днес, попаднах и на друго интересно събитие: Протестиращи: Десислав Чуколов от “Атака” ни показа среден пръст

Тези интересни случки, случили се на фона на едно обидно и вече твърде дълго продължаващо политическо изпростяване, върнаха песимизма ми по отношение на  бъдещето на нашето малко общо парче земя, което не знам дали все още може да се нарича държава.

След като е възможно след месеци на безпрецедентни протести една дискредитирана власт не само да се държи, но и да показва среден пръст – и буквално, и вербално, и с цялостното си съществуване – на общество, граждани и медии, то възможна ли е някаква положителна промяна в обозримото бъдеще? След като един човек, който се нарича представител на народа, може да си позволи да обижда обществена медиа и след това да елементаризира общуването си с гражданите до нивото на средния си пръст, то какво хубаво можем да очакваме от светлото политическо бъдеще? И изобщо, как се случи така, че по върховете на държавата достигна и се самовъзпроизведе нещо, което при едно нормално действащо общество би трябвало да е маргинализирано и принудено да се върне в първи клас, където да се научи как да се държи?

Посочвам тези два примера, свързани с конкретна личност, но те за съжаление са само едно красноречиво обобщение на нивото на политическото общуване в България. Срам ме е, като си представя как такива хора пътуват в чужбина като официални представители на нашето общо парче земя, наричащо се държава.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2012-2024 Моята малка работилничка All Rights Reserved

Моята малка работилничка