Дневникът на един лабрадор – част 1

Posted by in Разкази и подобни

Казвам се Спарки и съм куче. По-точно, лабрадор. Още по-точно, черен.

Иначе казано, аз съм един от двата цвята, които различавам.

По въпроса с възрастта ми има различни мнения. Според някои съм на 3 години, според други – на 21. Аз лично не се чувствам чак толкова стар и предпочитам първата версия.

Живея с две други кучета. Макар че все още не съм разбрал каква порода са. Не знам коя е тази порода, от която кучетата ходят на два крака, не душат кучешко пишкано и не пишкат по дърветата. Каквато и да е тази порода, явно още не са еволюирали достатъчно, за да знаят, че по-хубаво нещо от това да напишкаш едно дърво няма.

Въпреки че ходят на два крака и са толкова странни, аз много обичам моите две кучета. Не само защото ме хранят, разхождат и забавляват. Е, и заради това, но и защото са моите кучета. Нали знаете – моето си е най-хубаво.

Другото, което много обичам, са чорапите им. Не само защото са изключително смешно и излишно нещо – аз нямам чорапи и се чувствам чудесно. Ами и защото са прекрасни на дъвкане. Само не ми е ясно защо моите кучета се ядосват, като им дъвча смешните чорапи. За какво ти е да си имаш чорапи, ако не си ги дъвчеш отвреме навреме? Не е ли това една от радостите на живота?