Животът е плаж

Posted by in Петък вечер или разни интересни неща

Touch and Go

Touch and Go

Life’s a Beach звучи на морския бряг в топлата лятна нощ и звуците ти се струват едновременно прекрасни и толкова тъжни, че гърлото ти се схваща.

A wave hello
A wave goodbye

The way we live
The way we die

Life’s a beach
Life’s a beach…

Малкото текст, топлият глас на Ванеса Ланкастър и включванията на Джеймс Линч – вокалистката и тромпетистът от Touch and Go – са точно като за брега на морето и като за лятната нощ.

Въпреки че целият концерт на групата беше голям купон с прекрасна компания, аз лично най-много харесах Life’s a Beach, чийто толкова скромен текст (това горе е целият текст) разказва цели животи. “Едно махване за здравей, едно махване за довиждане… Начинът, по който живеем, начинът, по който умираме… Животът е плаж…” Морето, пясъкът, музиката и неясното желание да седнеш и да се разплачеш едновременно от щастие и от тъга – това наистина ти се струва като метафора на живота. Особено докато си на морския бряг, с крака и бира в пясъка.

Сядам да пиша отразяване на концерта на Touch and Go за Vratovrazka.bg в същото това настроение – и хубаво, и малко тъжно, като плажа и като живота.